szerző:
hvg.hu

A biztonsági övvel van baj, ami egy balesetnél komoly sérüléseket okozhat.

Európában 625 ezer, Kínában 434 ezer, Észak-Amerikában pedig 1,33 millió járművet érint az a visszahívás, amit a napokban jelentett be a Toyota. A visszahívás a 2006 és 2012 között gyártott RAV4 SUV-okat, valamint a 2012 és 2014 között készített RAV4 EV-ket érinti – közölte a cég.

©

A probléma a hátsó ülések biztonsági övével van: a gyártó felfedezése szerint az öv egy ponton hozzáérhet az ülés keretéhez, ami kidörzsölheti, vagy el is vághatja azt. Ez utóbbi igen komoly problémát jelenthet, az ütközés során ugyanis semmi sem tartaná az ülésben az utast, így komoly sérüléseknek lehet kitéve. A cég a közeljövőben értesíti majd a tulajdonosokat a problémáról. A szakemberek megoldásként gyantaréteggel vonják majd be a fémet. A javítás természetesen ingyenes lesz.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!