szerző:
MTI / hvg.hu

Mick Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a fia a Forma–4-es autós gyorsasági sorozatban szereplő olasz Prema Powerteamhez igazolt.

A 17. életévét márciusban ünneplő tehetség szerződtetését pénteken jelentette be az Prema Powerteam istálló, mely az olasz és a német Forma–4-es sorozatban is szerepel. Egyelőre nem dőlt el, hogy Schumacher melyik bajnokságban indul. A Prema szoros kapcsolatban van a Forma–1-es Ferrari pilótaképző akadémiájával, ugyanakkor a csapat jelezte, hogy Schumacher ahhoz a programhoz nem fog most csatlakozni. Mick Schumacher tavaly a német Forma–4-ben, a Van Amersfoort Racing csapatában versenyzett.

©

A Forma–4-es kategóriát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azért hozta létre, hogy az együléses autókkal versenyző fiatal pilótáknak könnyebbé tegyék a gokartozás és a Forma–3-as géposztály közötti váltást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!