szerző:
hvg.hu

A hétvége a Forma–1-es autók dömpingjéről szólt, amiből a McLaren sem akart kimaradni.

Hétfőn hivatalosan is kezdetét veszi a 2016-os Forma–1-es évad első téli tesztje, így nem csoda, hogy a barcelonai események előtt mindenki meg akarta mutatni az idei versenygépét. A sort pénteken a Ferrari kezdte, majd a Mercedes és a Haas folytatta, vasárnap délután pedig a McLaren gépéről is lehullt a lepel.

©

Nem túl meglepő módon a csapat az "innovatív" jelzővel illette az autót, ami ebben a sportágban azért nem túl meglepő jelző. Igaz, van is min javítani, a tavalyi 9. helyezés a konstruktőri VB-n ugyanis nem volt túl hízelgő – igaz, ezt jórészt a Honda motorjainak köszönhették. Ha viszont hihetünk a pletykáknak, az idei évre rendesen kicombosodott a McLaren-Honda.

©

Az MP4-31 kódnéven futó autó orra pont olyan rövid maradt, ahogy azt a tavalyi modellnél már megszokhattuk. A kocsiban idén Fernando Alonso és Jensen Button foglal majd helyet.

©
©

Ha nem szeretne lemaradni a legfrissebb Forma–1-es hírekről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!