szerző:
hvg.hu

A világ leggyorsabb közúti autóját ígéri az Apollo, ami a Chiront is képes lenne lehagyni.

Hivatalosan még be sem mutatta a Bugatti a Veyron utódjának szánt Chiront, máris van egy kihívója, ami azt ígéri, a világ leggyorsabb közúti autóját pakolja össze. Az ApolloN névre keresztelt modellt a német Apollo Automobil gyártja, amit 2016 januárjáig Gumpert néven ismerhetett a közönség, ekkor szerezte meg a céget a Team Venture tulajdonosa, De Tomaso.

©

A cég mintegy előzetesként a Facebookra töltötte fel az autót bemutató fotót. Hogy pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik a gép, és teljesítményben mit is jelent az pontosan, hogy a világ leggyorsabb közúti autója, azt egyelőre nem lehet tudni, de hamarosan erről is lehull majd a lepel. A cég a Genfi Autószalonon mutatja majd be az újdonságot.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!