szerző:
hvg.hu

Az új S600 Guard az eddigi legmagasabb, VR10-es ballisztikai besorolást kapta, vagyis a ma kapható legbiztonságosabb, civileknek szánt páncélautó.

Egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a világon a páncélozott autók iránt, így az erre szakosodott cégek mellett a prémium gyártók is igyekeznek kielégíteni az ügyféligényeket. Köztük a Mercedes-Benz, amely több mint 80 éve készít ilyen jellegű járműveket, így kezdettől fogva a technológia éllovasai közé tartoznak, amit most ismét bebizonyítottak, ugyanis lerántották a leplet a vadonatúj Mercedes-Maybach S600 Guardról, amely az utcai autók között az eddigi legmagasabb, VR-10-es védelmi besorolást kapta.

©

Mivel a műszaki részletek és a kulisszatitkok érthető okokból nem nyilvánosak, annyit lehet tudni, hogy a speciális acél-erősítéseknek, az aramid, polikarbonát és egyéb spéci anyagoknak, valamint a rétegelt ablakoknak köszönhetően az S600 Guard ellenáll a páncéltörő lövedékeknek és a közvetlenül mellette vagy alatta felrobbantott komolyabb robbanószereknek is.

A S-osztály alapváltozatánál 20 centiméterrel hosszabb páncélozott modellért 470 ezer eurót kérnek a stuttgartiak, vagyis átszámítva mintegy 146 millió forintot. Ez elsőre kicsit soknak tűnhet, hiszen ugyanez a Maybach kivitel páncélozás nélkül már 57 millió forintért megvásárolható, de ha jobban belegondolunk az S600 Guard a ma kapható legbiztonságosabb autó, így valószínűleg a háromszoros ár ellenére is hatalmas lesz az érdeklődés iránta. Az pedig csak tovább növeli a vonzerejét, hogy kívülről nagyon nehéz megkülönböztetni az alapváltozattól.

©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!