szerző:
hvg.hu

A rali-világbajnokság egy héttel ezelőtti, svédországi fordulóján repült hatalmasat Eyvind Brynildsen egy Ford Fiestával. Erre még a legendás Colin McRae is elismerően bólintana.

Valamiért nem kapott kellő publicitást, pedig mindenképpen érdemes megnézni azt a repülést, amit Eyvind Brynildsen produkált az egy héttel ezelőtti svédországi WRC-futamon. A vakmerő versenyző ötödik sebességi fokozatban, közel 165 kilométer/órás tempóval érkezett meg a Ford Fiesta R5-tel a Colin McRae-ről elnevezett dobbantóhoz, melynek eredménye egy 45 méter hosszú repülés lett, ami az eddigi leghosszabb a híres ugratón.

„Tökéletesen teljesítettük az ugrató előtti kanyarkombinációt, így tudtam, hogy elég jó a tempónk. Még a szakasz előtt elhatároztam, hogy ha összejönnek a dolgok, akkor megpróbálom megdönteni a rekordot. Csak lenyomtam a jobb lábammal a pedált, és amíg lehetett ott is tartottam. Semmi dráma!” – nyilatkozta a norvég versenyző a futam után.

Persze komoly repülések máshol is vannak, az egyik ilyent a 2003-as finn ralin, az észt Markko Märtin mutatta be. És az szintén a videón lévő mentését is érdemes megnézni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!