szerző:
hvg.hu

A sofőr semmit nem látott abból, mi van előtte, mégis bevállalta a manővert. Kár volt.

Nem egy olyan videót találni a neten, amin egy leállósávban történt balesetet látható, a sofőrök többsége mégsem tanul az esetből. Hogy mennyire veszélyes az utak ezen része, azt jól mintázza, hogy 2011-ben az akkori Állami Autópálya Kezelő Zrt. a "Van Magyarországon 5 négyzetkilométernyi terület, ahol a túlélési esély mindössze 20 perc" – mondattal igyekezett felhívni az autósok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyre. Bár a statisztikai adatok szerint sok baleset azért történik a leállósávban, mert jogtalanul használják azt a sofőrök, sokszor adódik olyan helyzet is, amikor egy másik sofőr a vétkes.

Az alábbi videó tanulsága szerint a hídon áthaladva az egyik személyautó vad előzésbe kezdett, és mivel szemből már érkeztek a járművek, úgy gondolta, hogy jobbról, a leállósávban folytatja tovább a manővert. A számításába azonban hiba csúszott, néhány tíz méterrel előrébb ugyanis egy autó állt ott, amit már csak akkor vett észre, amikor közvetlenül mögé került.

A balesetet ugyan sikerült kisebb kárral megúszni, de a videón is jól látszik, ez csupán a szerencsének volt köszönhető.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!