szerző:
hvg.hu

200 kört menni egy oválpályán, közel háromszázas tempóval, és a vége, alig arasznyi különbség.

Elég látványos befutót produkáltak a Nascar idei Daytona 500-as futamának résztvevői. A nap végén, közel 800 kilométeres (500 mérföldes) táv végén Denny Hamlinnak jött ki a legjobban a befutó, és a verseny történetének eddig legkisebb – mindössze 0,011 ezredes – különbségével nyerte a versenyt Martin Turex Jr. előtt.

A 10 éve versenyző veteránnak ez volt az első Daytona 500-as sikere, egyben a Toyota első sikere a legendás Daytona International Speedwayen.

A verseny fontosságát jól mutatja, az Egyesült Államokban a Daytona 500 televíziós nézettsége minden más autósporténál magasabb, még a legnagyobb tradícióval bíró Indianapolis 500-at is felülmúlja e tekintetben. A versenyt úgy is nevezik, hogy a "NASCAR Super Bowlja".

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!