szerző:
hvg.hu

A nagytestvérekhez hasonlóan a svédek kompakt modellje is megkapja a karakteres LED-es fényszórót és sok más csinosságot.

Felpörögtek a Volvo háza táján az események, ugyanis a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt az új V90, amely a legendás svéd kombik sorát folytatja, mellette pedig lerántják a leplet a V40 ráncfelvarrott változatáról. Az európai piacokon kifejezetten népszerű kompakt modellen a legszembetűnőbb változás, hogy megkapta az új márkaarculathoz illeszkedő LED-es első fényszórókat, melynek nappali menetfénye „Thor kalapácsát” mintázza. Emellett természetesen kicsit változtattak a hűtőmaszkon is, továbbá ötféle új külső színárnyalattal gyarapodott a paletta.

©

Az utastérben nehezebben lehet észrevenni az frissítést, hiszen a legnagyobb változás a kárpit és a kiegészítők megújult dizájnja, valamint az opcionálisan rendelhető világos kormánybőrözés. A szolgáltatások terén megemlítendő, hogy frissítették az OnCall nevezetű alkalmazást, melynek segítségével számos funkciót elérhetünk az okostelefonon keresztül. Szintén újdonság, hogy mostantól a Clean Zone névre keresztelt szellőzőrendszer szűri meg a kabinba érkező levegőt.

A műszaki tartalom jóformán érintetlen maradt, hiszen csak annyi változás történt, hogy a D2-es, 2.0 literes turbódízel motor manuális váltóját kicsit áthangolták, melynek eredményeként 89 g/km-re csökkent a károsanyag-kibocsájtása.

©
©
©
©
©