szerző:
hvg.hu

A felvétel készítőjének már zöld volt a lámpa, amikor elindult, oldalról viszont jött a kellemetlen meglepetés.

Az elmúlt néhány évben egyre többen szereltettek fedélzeti kamerát az autójukba, aminek meg is lett az eredménye: naponta több ezer videót töltenek fel a tulajdonosok a netre. Ezek közül sok olyan akad, amin "csak" valamilyen KRESZ-szabály be nem tartása látható, de ott vannak a keményebb posztok is, mint például az, amin egy feldühödött taxis leszorít az útról egy mentőautót, majd elkezdi inzultálni a sofőrjét.

Összességében azonban nem is az ilyen esetek miatt hasznos egy ilyen kütyü a kocsiban, hanem azért, hogy ha a tulajdonos autójával történik valami, később sokkal könnyebb legyen bizonyítani, kinek van igaza. Nem egy olyan történetről hallani, amikor rendőr helyett csak kitöltik a szükséges papírokat, a vétkes elismeri, hogy hibázott, később viszont mégis csak lesz hirtelen 2-3 tanú, aki igazolja, hogy a vétkes sofőr pont, hogy "áldozat".

Az alábbi videón például elég egyértelmű a helyzet, jól látni ugyanis, hogy a sofőr csak akkor indul el a kereszteződésben, amikor a lámpa már zöldre váltott. Ennek ellenére balról igen kellemetlen meglepetés fogadta, egy személyautó ugyanis szinte lassítás nélkül akart átrobogni a piroson. Mondanunk sem kell, nem jött neki össze.

Így viszont később igen nehéz lesz trükközni, hogy ki is volt a vétkes valójában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!