szerző:
hvg.hu

A koncepció egyelőre csak a tervezőasztalon létezik, de alkalmas lehet rá, hogy lenyúljon pár ügyfelet a németektől.

Érdekes képeket villantott a napokban a Kia. A dél-koreai cég tervei szerint a sportos modelljükkel egy új piaci szegmensbe lépnének be 2017 első felében.

©

A Carscoops információi szerint a Kia projektjéről egyelőre csak annyit tudni, hogy CK névre keresztelték, a sportszedánnal pedig a BMW 4-es sorozatának, valamint az Audi A5 vásárlókörét szeretnék lenyúlni. Ennél több részlet azonban egyelőre – érthető módon – nem derült ki a gépről.

©

Az alapötletből kiindulva azonban 2, 2.2 és 3 literes motorral érkezhet a kocsi, amit minden bizonnyal a szöuli üzemben gyártanak majd, miután a Rio gyártása Mexikóba költözött. A Reuters szerint az autót 2017 májusában mutathatják be.

©
©
©
©

Az iparági pletykák szerint a Kia nem véletlenül kezd bele az újfajta modell gyártásába, a céget 34 százalékban birtokló Hyundai ugyanis a Genesisszel a luxusra vágyó autósokat akarja kiszolgálni, így pedig biztosan nem lenne egymás konkurenciája a két cég.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!