szerző:
hvg.hu

Tavasztól már kábel sem kell ahhoz, hogy feltöltsék a tulajdonosok a Tesla akkumulátorát.

Külső cégtől kaphat segítséget a Tesla, hogy továbbfejlessze a Model S-t. A Plugless nevű cég olyan eszközt fejlesztett, amivel vezeték nélkül is tölteni lehet a Tesla jelenlegi legnépszerűbb modelljét.

©

A Mashable beszámolója szerint a 7,2 kWh-s eszköz óránként 32 km-re elegendő töltést visz át az akkumulátorba anélkül, hogy az autót be kellene dugni valahova. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy megszűnik a vezetékes töltés lehetősége, bár hogy a kettőt lehet-e egyszerre alkalmazni, az még kérdéses. A fejlesztők szerint a töltő -17 és +50 Celsius-fok között is tökéletesen működik.

Az eszköz 2016 tavaszától lesz elérhető, de már most meg lehet rendelni. Előlegként 244 dollárt (kb 71 ezer forint) kér a cég, összesen pedig 2440 dollár (710 ezer forint) lesz az ára. Mindez a jövőben feleslegessé teheti a Tesla saját találmányát, az önműködő töltőkart.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!