szerző:
hvg.hu

A gép megpróbált visszafordulni a repülőtérre, de már nem ért oda.

Kényszerleszállást hajtott végre hétfő délután egy Mooney M20 típusú magánrepülő a Las Vegasban található Whiteman repülőtér közelében – számolt be róla az LA Times. A városi tűzoltóság szóvivője, Margaret Stewart szerint a balesetben senki sem sérült meg – még a pilóta sem kért orvosi ellátást –, ez azonban kisebb fajta csoda.

A repülőgép bal oldali szárnya több autónak is nekiütközött, a másik pedig egy épp úton lévő kocsit ütött el. Szerencsére a szárny az autó alját és jobb oldalát találta el, így azon kívül, hogy a jármű összetörött és a levegő emelkedett, nagyobb baj nem történt. Az esetet egy közeli térfigyelő kamera is rögzítette.

Az értesülések szerint a pilóta eddig ismeretlen okból a felszállás után nem sokkal vissza akart térni a repülőtérre, azt azonban már nem érte el. A gép helyi idő szerint 13:40-kor hajtotta végre a kényszerleszállást a San Fernando Roadon.

Hasonló eset történt nemrég Brazíliában is, ott azonban szerencsére épp senki nem volt az úton. A gép azonban így is összetörött.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!