szerző:
hvg.hu

A Lamborghini ünnepi autója jövő hét elején debütál, de néhány kiszivárgott képnek köszönhetően már most megnézhetjük, milyen lesz pontosan.

Március 1-jén hivatalosan is kezdetét veszi a Genfi Autószalon, ahol több tucat újdonsággal találkozhat majd a közönség. Ezek közül az egyik legexkluzívabb minden bizonnyal a Lamborghini ünnepi autója, a Centenario lesz, amiből összesen 40 darab készül – 20 kupé és 20 kabrió. Bár eddig csak találgatni lehetett, hogy vajon hogyan is néz majd ki a gép, néhány nappal a bemutató előtt egy fotó leplezte le az autót.

©

A képeket a holland Autoblog szúrta, ki ami alapján az Autoguide azt írja, a kocsi a pletykák szerint az Aventador SV alapjaura épült, a V12-es 6,5 literes motorja pedig 770 lóerős lesz. Mindez azt jelenti, hogy 50 lóerővel erősebb lesz, mint az Aventador SV, a 0-100 km/h-s sprintet pedig 2,7 másodperc alatt teljesíti majd. Mindehhez hozzáadódik még a végsebesség, ami 344 km/h körül várható.

Az autó a renderelt képeken egyébként így nézett ki:

©
©
©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!