szerző:
hvg.hu

Vajon hány bevásárlószatyor fél el egy 580 millió forintos autóban?

Miközben a hiperautók gyártói folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél nagyobb teljesítményt hozzanak ki a gépekből, a hétköznapi hasznosságokra senki sem figyel oda. Mondjuk nem is véletlenül, hiszen ki az, aki mondjuk egy Pagani Huayrával viszi a gyereket óvodába, vagy ugrik el a Tescoba két kiló csirkefarhátért?

©

Most ez utóbbira próbált választ találni a Speedracer38 nevű YouTube-csatorna tulajdonosa. Jó, nem egészen a csirkefarhátas dologra, de majdnem: azt akarta megtudni, mennyire nehéz/könnyű egy olyan hétköznapi feladatot, mint a bevásárlás elvégezni az egyébként 580 millió forintos autóval.

Már maga a parkolás sem volt egyszerű, bár a feladatnak talán ez volt a legkönnyebb része, a tolatóradar segítségével ugyanis könnyen be tudták tenni a helyére a gépet.

A Huayrának alapvetően nincs túl sok tárhelye, így nemcsak az volt a kérdés, hogyan jutnak el a boltig, vagy hogyan parkolnak le, hanem az is, hová teszik a megvásárolt dolgokat. A 6 literes, V12-es ikerturbós motor miatt ugye nincs csomagtartó, de hogy a Paganit se lehessen a raktér hiánya miatt lehurrogni, a hátsó-oldalsó karosszéria latt két szénszálas tárolórekeszt helyeztek el a tervezők. Igaz, ahhoz, hogy a tulajdonos hozzáférjen, gyakorlatilag az egész autót ki kell nyitni.

Persze az akcióra tudatosan készülő sofőr nem vásárolta túl magát, de így is érdekes látni, valóban mennyire kevés hely van az autóban. A rekeszbe végül két, nem túlságosan megtömött bevásárlószatyrot tudtak betenni az utas felőli oldalra, vagyis összesen nagyjából négy ilyen férne el a raktérben. Szóval ha valaki véletlenül úgy gondolná, hogy egy ilyen autóval ugrik le a boltba, készüljön fel rá, hogy a heti nagy bevásárlást ezzel biztosan nem fogja tudni elintézni. Mi szóltunk.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!