szerző:
hvg.hu

Minden eseménynek van legalább egy nagy meglepetése, az idei esetében ez lehet az.

Bő egy héttel ezelőtt robbant a hír, hogy az idei Genfi Autószalonon térhet vissza a franciák Porschéja, a hamvából feltámadt Alpine. Úgy tűnik azonban, korai volt az öröm.

©

Az AutoNews információi szerint a Renault nem viszi el Svájcba a Vision névre keresztelt koncepcióját, így a debütálásra egyelőre még várni kell. A hírt a Renault egyelőre nem erősítette meg, így az sem kizárt, hogy jókora kacsával állunk szemben. Tény viszont, hogy csak az érdeklődés felkorbácsolására nem nagyon szoktak ilyen hírrel előállni a cégek, így ha most szavazni kellene, arra voksolnánk, hogy az autó tényleg nem lesz ott Genfben.

Nem mellesleg a Renault egyszer a közelmúltban már komolyan vissza akarta hozni az Alpine-t, ám a 2008-as válság miatt törölték a projektet. Azóta csak egy virtuális modell készült az Alpine nevével, amelyet a Gran Turismo videojáték szereplőjének szántak.

A Vision nevű koncepcióról viszont nemrég egy fotót is közöltek, és volt, aki már azt is tudni vélte, milyen paraméterekkel készül majd el a gép. Erről itt írtunk bővebben.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!