szerző:
MTI

Forgalomkorlátozásra kell készülni keddtől szombatig a Clark Ádám téren a Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút felújítása miatt, a munkálatokat késő este, éjszaka és hajnalban végzik.

A közlemény szerint új burkolatot kap a téren lévő körforgalom, ezért egy-egy éjszakára lezárják a tér egyik, majd a másik felét. A harmadik éjszaka a teljes körforgalmat, emellett a Lánchidat és az Alagutat is lezárják. A forgalomkorlátozás miatt változik az arra közlekedő buszjáratok forgalma is.

Kedden 22 órától várhatóan szerda hajnali 5 óráig lezárják a körforgalom északi (a Fő utcához közelebb eső) felét. Ezért a Fő utca a Jégverem utcától a Clark Ádám térig zsákutcává válik, a térre nem lehet majd kihajtani. Ebben az időszakban a Lánchíd utcából balra az Alagútba, illetve a Lánchídról balra a Lánchíd utcába ideiglenesen nem lehet majd bekanyarodni. Szerdán 22 órától várhatóan csütörtök hajnali 5 óráig az Alagút és a Lánchíd közötti forgalom a körpálya déli felén haladhat, két irányban. Ebben az időszakban a Fő utcából balra, a Lánchíd irányába csak a közösségi közlekedés járművei haladhatnak, az Alagút felől pedig a Fő utcába balra ideiglenesen nem lehet majd bekanyarodni.

Pénteken 23 órától várhatóan szombat reggel 7 óráig a teljes Clark Ádám téri körforgalmat, továbbá a Lánchidat és az Alagutat is lezárják.

A Duna feletti átkelésre ebben az időszakban az Erzsébet hidat vagy a Margit hidat célszerű igénybe venni, míg a budai északi-déli irányú forgalomhoz a budai alsó rakpartot vagy a Krisztina körút, Attila út-Margit körút útvonalat érdemes választani – írta a közlekedési központ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!