szerző:
hvg.hu

Az új Ford Fiesta ST200 hivatalos elnevezés nem véletlenül dukál a kis huligánautónak.

A Ford a Genfi Autószalonon hétfőn mutatja be az új Ford Fiesta ST200 modellt, amelyben a korábban használt 1,6 literes EcoBoost benzinmotort még 10 százalékkal tovább húzták, kereken 200 lóerős teljesítményűre, miközben forgatónyomatékát 20 százalékkal 290 Nm-re növelték.

A Fiesta ST200 ilyen adatokkal 6,7 másodperc alatt gyorsít 100 km/órára. A mérnökök rövidebbre méretezték az eredetileg 3,82-es végáttételt is (az új érték 4,06), így az autó a magasabb sebességfokozatokban is fürgébben gyorsít. A végsebessége 230 km/óra.

©

A frissítés részeként belépett egy új, Storm Grey fényezés, valamint mattfekete könnyűfém keréktárcsák. A 17 colos könnyűfém keréktárcsái mellett vörösre festett féknyergeket kínálnak, a szintén egyedi Recaro sportülések faszén-árnyalatú részleges bőrkárpitozását ezüstszínű öltések díszítik, s az összképet megvilágított küszöb díszlécek és ezüstszínű díszítéssel kiegészített biztonsági övek teszik teljessé.

A Fiesta ST200 gyártása júniusban kezdődik, és az első vásárlók már kevéssel ezután meg is kapják autóikat.

©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha nem szeretne lemaradni a Genfi Autószalon legfrissebb történéseiről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!