szerző:
hvg.hu

Fékezés nélkül tarolta le a sóderszállító a pirosnál álló személyautót.

A balesetek jelentős része azért történik meg a kereszteződésekben, mert a sofőr nem veszi észre (idejében), hogy a lámpa pirosra váltott, és vagy így gurul be a közepére, vagy csak simán nekimegy az előtte állónak. Ez utóbbiról készült egy felvétel még pénteken Texasban. A jelenet pont olyan, mintha egy akciófilmet látnánk.

A felvételen jól látni, hogy a lámpa épp pirosat mutat. A jobbra kanyarodó sávban egyetlen személyautó várja, hogy elindulhasson – az USA-ban egyébként megengedett a piros lámpánál is, jobbra kis ívben kanyarodni, ha külön tábla nem titlja –, amikor egy sóderszállító gyakorlatilag fékezés nélkül rohan bele hátulról.

A teherautó olyan sebességgel érkezett, hogy az egész kereszteződésen áttolta az autót, végül pedig a szemközti útpadka után 5-6 méterrel állt meg. A kocsi az ütközés után kigyulladt, a sofőrjét a többi autós húzta ki a fülkéből.

A balesetben hat ember sérült meg. A hatóság egyelőre még vizsgálja, miért nem tudott megállni a teherautó.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!