szerző:
hvg.hu

A Volkswagen szerelőjének öltözött aktivista egy "Cheat Box" feliratú dobozzal és egy villáskulccsal sikerült feljutnia a színpadra.

Érezhető volt, hogy a Volkswagen nem ússza meg az idei Genfi Autószalont anélkül, hogy valamilyen módon ne kerülne szóba a múlt év közepén kirobbant dízelbotrány. Pedig a cég nagyon felejtene, és igyekszik minél kisebbre összehúznia magát, például a reklámokban olvasható "Das Auto."-jelmondatot is levették a logó alól. A környezetvédők azonban valószínűleg sosem bocsátják meg a németeknek, hogy trükköztek a károsanyag-kibocsátás mértékével, ennek pedig egy ékes példáját láthattuk kedden a Genfi Autószalonon.

©

A Wall Street Journal osztotta meg a YouTube-csatornáján azt a videót, amiben egy környezetvédelmi aktivista zavarta meg a Volkswagen sajtótájékoztatóját. A férfi az ilyenkor szokásos leláncolás helyett inkább viccesre vette a figurát. A színpadon épp Jürgen Stackmann, a márka igazgató tanácsának tagja beszélt, amikor a nézőtér jobb oldaláról elkezdett hangosan beszélni az aktivista.

"Elnézést, meghoztam az új csalásszettet, ezt senki sem fogja megtalálni, csak gyorsan beszerelem" – mondta, majd kezében a "cheat box" feliratú dobozzal és egy villáskulccsal a színpadon lévő Volkswagen alá próbált befeküdni. A demonstráló a szettjére is ügyelt, mindehhez ugyanis a Volkswagen egyenpólóját húzta fel.

Stackmann – amíg a biztonságiak oda nem értek – igyekezett egy poénnal elütni a dolgot, hogy az autónak semmi baja, és semmit sem kell szerelni rajta, de minden bizonnyal igen kínosan érezte magát. Miután a férfi felállt, még odaszúrt egyet azzal, hogy őt igazából Matthias Müller, a Volkswagen elnöke küldte azzal, hogy a szett használata teljesen rendben van addig, amíg meg nem találja valaki.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!