szerző:
hvg.hu

80 éves a Morgan 4/4, a Genfi Autószalonra a cég ezzel a gyönyörűséggel készült.

Idén éppen 80 éve, hogy a brit Morgan Motor Company előállt első negyékerekű modelljével 4/4 néven. A gyártás azóta is folyik, de az igazán szemrevaló modell megjelenésének jeles évfordulóját a Morgan egy igazi különlegességgel ünnepli meg a Genfi Autószalonon.

©

Az új 4/4 tulajdonképpen majdnem pontosan úgy néz ki, mint az eredeti autó. A britek három különböző színben kínálják a modellt: Morgan BRG (ez egy zöldes árnyalat), szász kék és bordó. A beltérben a bőr az uralkodó anyag.

©
©
©
©
©
©
©
©

A gép lelkét az 1,6 literes Ford Sigma motor adja, ami 108 lóerővel és 131 Nm-es nyomatékot ad le, az ötsebességes váltót pedig a Mazda kölcsönözte neki. A kocsi csupán 795 kg-ot nyom, a 100 km/h-s sebesség eléréséhez pedig 8 másodpercre van szüksége. A végsebessége 185 km/h körül mozog, 100 km-en pedig 6,4 literes az átlagfogyasztása. A gyártó a szén-dioxid-kibocsátásról is beszélt, ez 143 g/km. Az ünnepi modell ára 46250 dollár, vagyis nagyjából 13,5 millió forint.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!