szerző:
hvg.hu

Első ízben gurult végig a pályán olyan autó, amire már felszerelték a "glóriát".

Harmadik napja tesztel a Ferrari a barcelonai versenypályán, a csütörtöki nap azonban minden eddiginél különlegesebb. A Ferrari – egész pontosan Kimi Räikkönen – autójára ugyanis felszerelték azt a technológiai újdonságot, ami a jövő évtől a pilóták életét hivatott megóvni egy balesetnél. Mindez természetesen azt jelenti, hogy csak tesztelésről van szó, a 2016-os versenyeken még nem lesz ott az autón az új elem.

A Halo néven emlegetett bukócső lényege, hogy ha az autót szemből találná el valami – például egy nagy sebességgel érkező kerék –, akkor azt képes eltéríteni a pályájától, így óvva meg a sofőr életét. Az újdonságról több fotó is készült:

©
©
Ezt látni a pilóta szemszögéből.
©
©

A zárt pilótafülke bevezetéséről nemrég Genfben döntöttek. Hogy miről is van szó pontosan, azt ezen a linken tudja elolvasni.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!