szerző:
hvg.hu

Közleményben cáfolta a Honvédelmi Minisztérium, hogy a magánszemélyek autóit is össze akarnák írni. Mint írták, évtizedek óta van már gépjármű-adatbázis, de ez a magánautókra nem terjed ki.

Bár néhány napja komoly felháborodást keltett az a hír, hogy a Magyar Honvédség nyilvántartásba veszi az országban lévő terepjárókat és mikrobuszokat, és ha egyszer szükségük lenne rá, akkor akár el is vehetnék a tulajdonosoktól, a Honvédelmi Minisztérium közleményben tagadta, hogy erről szó lenne. A korábbi hírek szerint többen is kaptak olyan levelet, amely arról szólt, hogy a honvédség "igénybevételi céllal" veszi nyilvántartásba az autójukat, akkor az Index rákérdezett, hogy pontosan milyen autókat vesznek nyilvántartásba, de nem válaszoltak.

Most azt írták, már évtizedek óta feladata a honvédségnek a gépjármű-adatbázis frissítése, a nemzetgazdasági erőforrásokra vonatkozó adatok kezelése a Magyar Honvédség feladatkörébe is tartozó kötelezettség, de a nyilvántartás a magánszemélyek gépjárműveire nem terjedt és nem is terjed ki.

"Ebből adódóan teljes mértékben indokolatlan az a fajta hangulatkeltés, amely az utóbbi időben a média részéről ez ügyben irányult a közvélemény felé" – közölték. A kormánypárti Magyar Idők hozzáteszi, a honvédség vállalkozóktól és cégektől tényleg bekért ilyen adatokat a nyilvántartás érdekében, de a magánautókhoz nem nyúlnak.

Ha érdeklik az ügy fejleményei, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!