szerző:
hvg.hu

Februárban a közgyűlés eltörölte az utólagos parkolójegy bemutatási lehetőséget, így ha valakit úgy büntetnek meg, hogy amúgy volt parkolójegye, az már sehogy sem mentesülhet a büntetés alól.

Egy rendeletmódosítás megszüntette az utólagos parkolójegy-bemutatási lehetőséget a fővárosban – írja az Mfor.hu.

A lap azt írja, még a február 17-i fővárosi közgyűlésen tárgyalták a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Szeneczey Balázs által előterjesztett módosítást, mellyel hatályon kívül helyezték a parkolójegy utólagos bemutatására lehetőséget adó részt.

Eddig ugyanis volt arra lehetőség, hogy ha a megbüntetett autós az ellenőrzés időpontjában, vagy öt percen belül rendelkezett érvényes parkolójeggyel, vagyis épp az ellenőrzés ideje alatt vette meg a jegyet, vagy csak rosszul helyezte el azt a szélvédőnél, akkor utólag bemutathatta a jegyet a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodájában, ezáltal pedig mentesült a bírság alól. Az elfogadott módosítással az erre vonatkozó passzusokat azonban egyszerűen törölték a rendeletből.

Ez azt jelenti, hogy az ellenőrök akár úgy is megbüntethetik az autóst, hogy igazából már van érvényes parkolójegye, utólag ugyanis az autós azt nem tudja majd kinek bemutatni. Előfordulhat az is, hogy valakit azalatt büntetnek majd meg, amíg elszalad az automatához, az ellenőrök meg épp akkor járnak arra.

Korábban csak havonta egyszer lehetett bemutatni utólag a parkolójegyet, a Kúria Önkormányzati Tanácsának határozata szerint viszont utána már korlátlanul, ez pedig állítólag visszaélésekhez vezetett, logikusan növekedett az utólagos bemutatások száma.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!