szerző:
hvg.hu

A Chiron után a következő projekt egy négyajtós luxusszedán lehet.

A Bugatti a héten a Genfi Autószalonon mutatta be a Veyron utódjának szánt Chiront, ami valljuk be, okozott némi meglepetést – és nem biztos, hogy pozitív értelemben. Wolfgang Duerheimer, a Bugatti vezetője azonban már egy új projektről is beszélt az eseményen.

©

Duerheimer a Bloombergnek beszélt arról, nem zárja ki, hogy a Bugatti következő projektje egy négyajtós luxusszedán legyen. Egy ilyen tanulmányautó egyébként már készült, méghozzá a 2009-ben bemutatott Galibier, aminek végleges formáját először 2013-ra, majd 2015-re ígérték, végül azonban leállították a munkálatokat.

A terv már csak azért is érdekes, mert a legnagyobb kérdés, hogyan tud a hiperautók gyártásával foglalkozó Bugatti önmaga maradni úgy, hogy közben egy új terméket is bevezet a piacra. Mindenesetre ha a Galibier megépülne, az nagyobb luxust kínálna, mint a Bentley Mulsanne vagy a Rolls-Royce Phantom. A Bugatti vezetője azonban egy dolgot egészen határozottan kijelentett: SUV-ot biztosan nem építenek.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!