szerző:
hvg.hu

Érdekes tervvel állt elő a Toyota, legalábbis ami az autó anyagát illeti.

Az autógyártó cégek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a lehetőségekhez mérten minél könnyebb autót kelljen mozgatnia a motornak. Az utóbbi években egyre több ilyen irányú fejlesztés történt, gondoljunk csak a szénszálas anyagok megjelenésére. A Toyota mindezt másként oldaná meg.

©

A japánul Setsuna (magyarul pillanat) névre keresztelt autót többféle fából állítanák össze: a külső panelek cédrusból lennének, a kerethez pedig nyírfát használnának fel. Az egész a hagyományos japán asztalos technikával, az okuriari-val készülne.

Természetesen az autó egyelőre csak koncepció, a főbb paraméterek azonban már megvannak: a kocsi 3030 mm hosszú, 1480 mm széles és 970 mm magas lenne. A Setsuna elektromotort kaphat, más információt azonban egyelőre nem árult el a Toyota. Az autót az április 11-én kezdődő Milánói Design Héten láthatja majd a közönség.

Persze nem a Toyota az egyetlen, akinek a fejében felmerült a fából készült autó ötlete. Nemrég egy 600 lóerős szuperautót álmodtak meg ilyenre. Tavaly szeptemberben egy székely mesterember faautóján ámult a világ, előtte pedig egy tiszaörsi férfi készített traktort – szintén fából.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!