szerző:
hvg.hu

Ha Afrikában kerekezik az ember, érdemes mindenre felkészülnie. Például erre is.

Nem szokatlan jelenség, hogy ha valaki egy olyan területen akar áthajtani, ami alapvetően az állatok territóriuma, akkor valamilyen meglepetésben lesz része. Kergettek már el dühös elefántok motorost, Amerikában pedig egy természetvédelmi terület melletti útra szabadult rá nagyon sok jávorszarvas. Most Afrikában történt hasonló "incidens", igaz, ez inkább vicces, mintsem ijesztő. Attól függ persze, hogy honnan nézzük.

A nemrég Redditre felkerült felvétel szerint néhány kerékpáros gondolt egyet, és nekiindult, hogy a városon kívül karikázzon egyet. Az egyiküknél szerencsére volt egy kamera is, így sikerült felvennie, ahogy társait egy strucc veszi üldözőbe.

Az állat valószínűleg már egy ideje kergethette őket, a videó ugyanis azzal kezdődik, hogy a felvétel készítője félre húzódik. Szerencséjére nem őt szemelte ki a madár, így miután az elszaladt mellette, újra nyeregbe ült, hogy kövesse az eseményeket.

A strucc kitartóan követte a kerékpárosokat, a felvételből ítélve pedig úgy tűnik, végül feladta a küzdelmet. Arra azért kifejezetten kíváncsiak lettünk volna, mi történik, ha utoléri a bicikliseket. Az üldözöttek szemszögéből valószínűleg nem sok jó, a madár az izmos lábaival ugyanis igen nagyot tud rúgni áldozatába.

Még több autós videóért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!