szerző:
hvg.hu

New York állam kormányzója dicsérni akarta a buszt, ehelyett csúnyán beégett.

A következő években komoly fejlesztés kezdődik a New York-i közösségi közlekedésben. A város 2020-ig 2042 új buszt kap majd a flottájába, aminek összköltsége eléri az 1,3 milliárd dollárt, vagyis átszámítva nagyjából 377 milliárd forintba kerülnek majd. Cserébe mindegyik olyan lesz, amilyennek egy busznak lennie kell: lesz rajta wifi, az utasok pedig feltölthetik rajta eszközeiket.

A The Verge beszámolója szerint azonban a dolog nem(csak) emiatt érdekes, hanem amiatt is, ahogy a flotta tagjairól Andrew Cuomo, New York állam kormányzója beszélt. Cuomo szerint ugyanis a buszok pont úgy néznek ki, mint egy Ferrari.

©
©

Nos, ha azt nézzük valóban. Mindkettő kerekeken gurul, és erőteljes a festése. És persze méregdrágák.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!