szerző:
hvg.hu

Idén második szezonjánál tart az elektromos Formula-autók világbajnoksága.

Bár az egész sorozat valahogy eléggé ellenszélben van az autósport-rajongók által, ám a "nyüszítő porszívóknak" csúfolt versenyautók izgalmas futamokat produkálnak versenyről versenyre.

A szponzorok közt is feltűnik egy-egy furcsaság, mint például az idén a japán Aguri csapatot támogató, amerikai olajipari óriás a Gulf Oil International. A motorsportban jól ismert vállalat, narancs-kék színeit olyan legendás autóknak adta, mint a Le Mans-i Ford GT40, vagy a tavalyi Aston Martin Vantage, ami GT3-szériában versenyzett.

©

A Gulf-cég vezetése a támogatás kapcsán elmondta, hogy ideje a cégnek új lehetőségek után nézni és a hibrid, illetve elektromos autónak is ugyanúgy szüksége van súrlódást csökkentő anyagokra, mint egy belső égésű motornak.

A Formula E-sorozat a hétvégén debütál Mexikóban, ahol már a Gulf színeiben láthatjuk a Team Augri autóit.

©

Az elektromos hajtású versenyautókkal zajló sorozat az idén is 11 futamból áll majd, a különbség a tavalyi sorozathoz képest, hogy a csapatok már nem egyenmotort használnak, lehet saját fejlesztéseket tenni a kocsikra.

A sorozat másik különlegessége lesz jövő évtől, hogy elindul a pilóta nélküli versenysorozat is, a Roborace, ahol majd távolról állítgatják menet közben az autók beállításait a mérnökök.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!