szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, igazak voltak a korábbi pletykák, és tényleg mesterkednek valamiben a Ferrari háza táján.

A Ferrari annak idején mindösszesen 599 darabosra tervezte a zászlóshajónak szánt LaFerrarit, 2014 nyarán azonban megindult a pletyka, hogy még egy bőrt azért lehúznának az egyébként is eszelős gépről. Az akkor hírek szerint az olaszok további 50 darabot készítenének az autóból, de nem a "hagyományos", hanem Spider-variánsként, az ára pedig közel a duplája lenne az eredetinek. Az elképzelésről azóta még egy pisszenésnyit sem lehetett hallani, egészen mostanáig.

©

Nemrég ugyanis kikerült egy kép az Automotive Passion Facebook-oldalára, amin egy szénszálas doboz látható, rajta a LaFerrari Spider körvonalaival. Mindez azt is jelenti, hogy az olaszok közel járhatnak már ahhoz, hogy hivatalosan is bejelentsék az új modellt.

Ez utóbbi egyébként nem is lenne annyira életidegen a Ferraritól, a cég ugyanis igyekszik követni a rivális Lamborghini üzletpolitikáját. 2014-ben az F12 Berlinettából már készült egy 10 darabos tető nélküli változat F60 America néven. Az egyenként 2,5 millió dollárba (kb. 725 millió forint) kerülő autót még azelőtt elkapkodták, hogy megjelent volna.

A trendet látva a lényeg, hogy az egyébként meglévő modellekből egy kis szériás, nagyon exkluzív változatot is készítsenek – pont úgy, ahogy azt a Lamborghini a Centenarioval tette most.

Hogy pontosan mikor érkezik meg a LaFerrari Spider, azt egyelőre még senki sem tudja, de a fenti példából kiindulva egy dolog már most biztosra vehető: csillagászati lesz az ára.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!