szerző:
hvg.hu

A közlekedők egyik legnagyobb ellensége a Nap, pláne, ha szemből süt.

Bár sofőrönként eltérő, hogy mi zavarja az embert a legjobban vezetés közben – a lassú forgalom, a dugók, esetleg a gyorshajtók vagy a tilosban parkolók –, egy dologban mindenki egyetért: a Nappal szemben vezetni az egyik legrosszabb és legveszélyesebb dolog. Íme egy példa, hogy miért.

Nemrég töltötték fel a Worldwide Videos YouTube-csatornájára azt a videót, amelyen egy motoros látható, amint épp felhajt egy gyorsforgalmi útra. Ahogy fordult, a Nap is szembe került vele, így a videóból is jól látni, hogy mennyire nem látott semmit. Mint kiderült, ez nemcsak néhány pillanatra okozott neki gondot, az erős fénytől ugyanis nem látta, hogy egy autó van előtte, így szinte fékezés nélkül nekiment a hátuljának.

Bár nem látjuk, a hangból elég egyértelmű, hogy a motoros komolyan megsérült. A Jalopnik információi szerint azóta már jól van, és mint kiderült, nem ő, hanem az autós volt a hibás. A szemtanúk elmondása szerint ugyanis az autós extrém lassan közlekedett, viszont ezt semmi sem indokolta, előtte ugyanis nem volt senki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!