szerző:
hvg.hu

A rajtrácson a Tesla Model S P85+ autói sorakoznak majd fel.

Egyáltalán nem túlzás azt állítani, történelmi bejelentés érkezett csütörtökön az autóversenyzés világából. A hírek szerint már 2017-ben elindítják az Electric GT World Series-t, vagyis a világ első olyan GT-versenysorozatát, amiben csak és kizárólag elektromos autók állnak majd rajthoz. A tervek szerint hét állomásból áll majd az első szezon, beleértve Európát, Amerikát és Ázsiát is. A bejelentésen már Barcelona, Donington (Egyesült Királyság), Mugello (Olaszország) és Estoril (Portugália) nevét is megemlítették.

©

A kiírás szerint a rajtrácson a Tesla Model S P85+ autói fognak rajthoz állni, amelyek 3,2 másodperc alatt teljesítik majd a 0-100 km/h-s sprintet. Persze felkészítik őket a versenyre, a Motorsport információi szerint a futómű és a fékek mellett a súlyán is változtatni fognak, a hűtése pedig még hatékonyabb lehet. A motor viszont már önmagában készen van, hiszen az 416 lóerőt és 600 Nm-es nyomatékot szabadít az aszfaltra.

Augustin Paya, a bajnokság tulajdonosa szerint az első versenyszezonban 10 csapat áll majd rajthoz 20 autóval. És bár jelenleg a Tesla a főszereplő, szívesen várnak más gyártókat is a szériába. Az első ilyen autó talán a Faraday Future lehet.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!