szerző:
hvg.hu

Az eredeti árához képest közel két és félszeres pénzt kérnek érte.

A Lamborghini még 2013-ban készítette el a cég egyik legkisebb darabszámú szériájának első autóját, a Venenot, majd rögtön utána még kettőt legyártott – ezzel pedig ki is fújt a sorozat. Mivel összesen három darab készült belőle, nem csoda, hogy az árát is rendesen megkérték, darabját 4,5 millió dollárért, vagyis kb. 1,3 milliárd forintért.

©

Az Autoblog információi szerint azonban még ennél is magasabb összegért adhatják el a három közül az egyiket, méghozzá Japánban. Mivel igazi ritkaságnak számít a kocsi, így az árát is eszerint lőtték be: most 11 millió dollárra (kb. 3,2 milliárd forint) becsülik az értékét. Ez még befektetésnek is igen jól hangzik.

A kocsi az Aventador alapjain nyugszik, ugyanaz a V12-es 740 lóerős motor hajtja, csak sokkal vadabb a külseje. Mivel az autót már a megjelenése előtt elkapkodták, így a Lamborghini készített belőle egy variánst Lamborghini Veneno LP750-4 Roadster néven, igaz, ebből is csupán 9 darab készült. Az autóról itt írtunk korábban.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!