szerző:
hvg.hu

A gépjárműgyártók üzemei közt vannak igen látványosak, íme egy csapatnyi belőlük.

Mercedes-AMG

Az affaltenbachi üzem felelős a legerősebb Mercedes-Benz gyártmányokért 1976 óta. A kész motorblokkokat mindig ellátják kézjegyükkel az összeszerelést végző munkások.

AMG

Bentley

A jelenleg a Volkswagen-konszern tulajdonában lévő márka központja Crewe. 1938-tól a II. Világháború végéig itt készültek a Rolls-Royce repülőgépmotorjai. A háború után a gyárat átalakították Bentley és Rolls-Royce gépkocsi gyárrá, majd a két cég szétválásával ez lett a Bentley központi üzeme.

Bentley

Ferrari

Bár csupán egy kisváros, Maranello talán az egyik legismertebb helye az autósvilágnak. Enzo Ferrari ugyan a közeli Modenában alapította gyárát, ám 1943-ban átköltöztette cégét Maranellóba. A mai napig itt készülnek az ágaskodó paripás sportautók.

Ferrari

Hyundai

Egy ilyen listáról nem hiányozhat a legnagyobb méretű autógyár a világon, ami talán meglepetés, de a dél-koreai márka központi üzeme. Ulsan városában üzemel. A gyár területe 5 millió négyzetméter és közel 35 ezer ember dolgozik itt.

Hyundai

Lotus

Az angliai márka üzeme is helyet követel magának, az elképesztő létesítmény az angliai Hethelben nyitott meg 1996-ban, és mint látható az egyik legnagyobb erőssége, hogy a hátsó udvarban egy elég komoly tesztpálya üzemel.

Lotus

Mazda

A gyártó 100 éve Hiroshimában alakult, ahol mai napig a székhelye és legnagyobb gyára van.

Mazda

McLaren

Az új-zélandi származású Bruce McLaren Forma-1-es pilótaként alapított vállalatot 1963-ban. A McLarent, mint F1-es alakulatot 1990-ben telepítették Wokingba, majd nem sokkal később a márka bemutatta az egyik első, mai értelemben vett szuperautót a McLaren F1-et. Az összes vállalat irigykedve nézhet egy ilyen székhelyre, mint a McLaren Technology Centre.

McLaren

Porsche

Ferdinand Porsche 1931-ben alapította cégét Stuttgartban, illetve a közeli Zuffenhausenben, amikor még inkább a hadiipar kiszolgálása volt elsődleges tevékenységük. Ugyanakkor megalkották a legendás Volkswagen Bogarat is, majd a Porsche 356-ossal már saját néven is színpadra léptek.

Porsche

Rolls-Royce

Amikor a BMW megvásárolta a Rolls-Royce Motorcars céget, annak költöznie kellett régi székhelyéről. Nem mentek nagyon messze, a nyugat-angliai Goodwoodban találtak otthonra. A RR székhelye, híres arról, hogy nagyon környezettudatos módon üzemel.

Rolls-Royce

Chevrolet

A Bowling Green-i gyár Kentucky-ban, azért különleges, mert, amióta csak létezik a Chevrolet Corvette, kizárólag ezt a modellt gyártják az üzemben.

Corvette

A listát a görög autoblog.gr gyűjtötte össze eredetileg.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!