szerző:
hvg.hu

A mérföldkőnek számító fejlesztést Ausztriában tesztelték le.

Amióta 2003-ban az Audi TT megkapta kettős tengelykapcsolós sebességváltóját, a gyártók előszeretettel használják ezt a megoldást a nagy teljesítményű autók esetében. A technológiát azonban ennél jóval régebben próbálták ki a négykarikások, az ugyanis 30 évvel ezelőtt mutatkozott be legelőször a Sport Quattro S1 raliautóban.

A Semperit-rali 1985-ös futamán még csak versenyen kívül próbálták ki a gépet, az igazi debütálás két héttel később, az angliai futamon következett. Egy lelkes rajongónak köszönhetően azonban sikerült megörökíteni az osztrák eseményt.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!