szerző:
hvg.hu

Az egyik sérült beperelte a balesetet okozó sofőrt, és bár még csak az ügy elején tartanak, máris egy igen érdekes dolog derült ki.

Egymillió dolláros kártérítési pert indít a teherautót birtokló cég ellen az a 19 éves Delaney Nelson, akinek autóját február végén tarolta le a jármű. A texasi balesetben csodával határos módon senki sem sérült meg, Delaney azonban gerincsérülést szenvedett, az üvegszilánkok pedig az arcába és a dobhártyájába fúródtak. A lány épp iskolába tartott, amikor a kereszteződésben nekiment a teherautó, aminek az ügyvédje szerint nem lett volna szabad megtörténnie.

Bár a főiskolai hallgató pere még csak most kezdődik, az már kiderült, a teherautónak nem is lett volna szabad a közúti forgalomban részt vennie, a fék ugyanis nem működött rendesen, a baleset idején pedig ez mondta fel végleg a szolgálatot. Ráadásul a járművet egy olyan sofőr vezette, akit korábban közúti veszélyeztetésért többször is elítéltek.

©

Hogy a perben mikor mondanak ítéletet, azt egyelőre nem tudni, Nelson kereste szerint azonban nemcsak az egymillió dolláros kártérítést, hanem a kórházi számlát is a balesetet okozó teherautó cégének kellene kifizetnie.

A balesetről készült videófelvételt ide kattintva tudja megnézni.