szerző:
hvg.hu

A gyerekek elképzelései igen közel járnak a valósághoz.

Az autógyártók számára a jövőt egyértelműen a minél alacsonyabb fogyasztású, vagy a teljesen elektromos járművek jelentik. Bár közhelyesen hangzik, természetesen nemcsak azért, hogy a sofőrök spórolni tudjanak az üzemanyagon, hanem azért is, hogy a gyerekeink és unokáink számára még lakható legyen a Föld.

A Disney ennek kapcsán arra volt kíváncsi, vajon hogyan képzelik el a gyerekek a jövőt, azon belül pedig az autókat. A Create Tomorrowland XPrize Challenge-re sok munka érkezett a rajzoktól a videókon át a fogalmazásokig. A ConsumerReports ezek közül választotta ki a legjobb hármat.

A 14 éves Katrina egy olyan autót álmodott meg, amely a Nap energiája és a növények segítségével állítja elő a meghajtáshoz szükséges üzemanyagot. Ha nem is egészen ilyen formában, de hasonló fejlesztésen már dolgoznak a szakemberek: olyan algás üzemanyagot fejlesztenek, ami képes kivonni a levegőből a széndioxidot.

©

A szintén 14 éves Jaden ötlete szerint az autó tetejére szerelt napelemek egy kompresszort működtetnének, ami sűrített levegővel hajtaná meg az autót. Hogy a terve mennyire válhat egyszer valósággá, azt nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy az ügynek csak jót tesznek az a napelemes autókat felvonultató verseny, amin legutóbb a magyarok is igen szépen teljesítettek.

©

A 11 éves Lila egy repülő autót tervezett, ami valóban a jövő egyik új közlekedési eszköze lehet. Kísérleteztek már ilyesmivel, és nem tűnik rossznak a megoldás.

©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!