szerző:
hvg.hu

Ha minden a tervek szerint halad, 2020-ra széles körben is elterjedhet ez a fajta technológia.

A jelek szerint az Egyesült Királyságban nagyon is komolyan gondolják, hogy a jövő technológiáját az önvezető autók jelentik. A Mashable beszámolója szerint George Osborne, a brit Konzervatív Párt politikusa szerdán jelenti majd be azokat az intézkedéseket, amellyel Nagy-Britannia élen járhatna majd az önvezető autók alkalmazásában. Erre nem kevesebb, mint 21,6 millió dollárt (kb. 6,2 milliárd forintot) fordítanának.

©

Osborne szerint ahhoz, hogy a járművek valóban biztonságosan tudjanak közlekedni, jó néhány tesztre van szükség. Ezek közül az egyik, hogy az önvezető autók felmehessenek az autópályákra is, jelenleg ugyanis ez törvényileg sem lehetséges. Ha 2020-ra szeretnék az utakra engedni a technológiát, az azt jelenti, hogy 2017-ben már az autópályákon kell, hogy teszteljék. A politikus úgy látja, az is nagyon jó hír, hogy a Google már többször is találkozott a kormány képviselőivel, a cég ugyanis ezen a téren fontos piacként tekint a britekre.

Mindeközben a GATEway projekt autóinak már egy útvonalat is kijelöltek, amin a jövőben tesztelni fogják a járműveket. A gépek három hónapon át járják majd Londonban a Greenwich, Észak-Greenwich és a legendás O2 stadion útvonalat. További másik három helyszínként Bristolt, Coventry-t és Milton Keynest jelölték ki – értesült a Mashable.

Az önvezető autók kapcsán azonban érdekes (és igen fontos) kérdés, hogy a jövőben mi alapján dönti madj el, hogy egy helyzetben kinek az életét tartja fontosabbnak? A gyalogosokét, vagy az autóban utazókét?

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!