szerző:
hvg.hu

A neve mindenképpen csodás: Ferrari 400 Superamerica LWB Coupe Aerodinamico. Az RM Sotheby’s egyik idei nagy aukciójára az Amelia Islandre összesen 38 millió dollár értékben visznek autókat.

A választék csúcsa egy 1962-es Ferrari 400 Superamerica LWB Coupe Aerodinamico, amely 4,4 millió dolláros kikiáltási áron kerül eladásra. Ezzel az árral új csúcsot is hozna a típusnak, amelyből egyet múlt év januárjában adtak el egyet 4,07 millió dollárért.

Ez a konkrét darab egyébként az 1962-es Torinói Autóshow egyik bemutatóautója volt és Erwin Goldschmidt és családjának tulajdonában volt az elmúlt pár évtizedben.

©

A 340 lóerős, 4.0 literes V12-es motorú paripa karosszériáját Pininfarina tervezte. A típusból a bemutatását követően – gyártása alig két évig tartott – összesen 35 darab készült.

Persze nem csak a Superamerica van az RM tarsolyában, hanem egy 1984-es Ferrari 288 GTO és egy ’68-as 330 GTS amelyeket 2,6 és 2,2 millió dollárért adnának el.

©
©
©
©
©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!