szerző:
hvg.hu

Mi sem hittünk a szemünknek, amikor legelőször megláttuk.

Sokan viccnek gondolták, amikor 2013-ban a Honda bejelentette, a leginkább családbarát modelljéhez, az Odyssey-hez bárki megrendelheti a világ első beépített porszívóját. Aztán gyorsan kiderült, a dolog mégis igaz, így azóta ha autóipari furcsaságokról hall az ember, kétszer is meggondolja, mennyire vegye félvállról a dolgot. Most pont ez a helyzet egy február elején bemutatott szabadalommal, ami valljuk be, elsőre elég meredeknek tűnik.

©

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala még február 4-én mutatta be azt a szabadalmi bejelentést, ami egy autós WC-t takar. A kérelmet a kaliforniai Danisha Lashune Taylor nyújtotta be, találmányát pedig egy felnőttek és gyerekek számára fejlesztett "közúti biliként" aposztrofálta. A szerkezet (szerencsére) kivehető a kocsiból, az elemei – az automata fedél, az automata öblítőtartály, a folyadéktároló tartály, leeresztő modul – pedig külön-külön is eltávolíthatók.

Ennek köszönhetően ha bármelyik eleme sérül, az könnyen (és olcsón) cserélhetővé válik, így a karbantartása is költséghatékony. A feltalálója szerint az eszköznek köszönhetően sokkal kevesebbszer kellene megállni egy út során.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!