szerző:
hvg.hu

Egy floridai aukción talált gazdára az 1937-es Bugatti 57SC Sports Tourer.

Bármelyik Bugatti, ami az 57-es szériából került ki, rajonganak a klasszikus autókat gyűjtő gazdagok, ám az 1937-es Bugatti 57SC Sports Tourerre mindennél jobban fáj a foguk. Ennek oka, hogy az autó egyedi karosszériát kapott, amit a brit Vanden Plas készített.

©
©

Első ránézésre talán egy Jaguarra, vagy a Morgan egyik modelljére hasonlít, a hűtőrács azonban elárulja, melyik gyártó autójáról is van szó. Az 57541-es alvázszámú modellt egykor a Londoni Autószalonon mutatták be, majd versenygép vált belőle a második világháború előtt és után.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Az Autoblog információi szerint a Bugatti tökéletes állapotban van, ennek köszönhetően az értékét 11 és 13 millió dollár közé lőtték be. Bár ennyit nem adtak érte, az így kifizetett 9,7 millió dollár (kb. 2,8 milliárd forint) is rekordot jelent, aukción ennyit még nem fizettek Bugattiért. Csak összehasonlításként: az új Chironért 2,4 millió eurót (kb. 740 millió forintot) kér a gyártó.

A tulajdonosa a héten haza is viheti új szerzeményét.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!