szerző:
hvg.hu

A jelek szerint sokkal népszerűbb lehet, mint a Model S.

Alig több mint két hét múlva, március 31-én mutatja be a nagyközönség számára a Tesla a Model 3 névre keresztelt autóját, de a jelek szerint már most nagy az érdeklődés a gép körül.

A CleanTechnica beszámolója szerint egy nemrég elkészített felmérés azt mutatja, a legtöbben a Tesla legújabb modelljét választanák, ha elektromos autót vásárolnának. A válaszadók több modellt is megnevezhettek, így még érdekesebb, hogy a Tesla Model S például csak a harmadik helyen végzett. A felsorolásban helyet kaptak a hibridek is, így a Toyota Prius is megtalálható rajta.

©

A legtöbb leendő EV-tulajdonos számára természetesen a hatótávolság jelenti a legfontosabb szempontot. A válaszadók többsége (20,3 százaléka) 354 km-t (220 mérföld) tartana elfogadhatónak, a többség (60,9 százalék) pedig 300 km-s táv feletti teljesítményre vágyik.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!