szerző:
hvg.hu

Kijöttek a képek a CLA és a kizárólag Kecskeméten készülő CLA Shooting Brake modellek átszabott verzióiról. Ahogyan szokásos, új ütközők, kicsit átszabott hűtőrács és új felnik a választékban.

A CLA és CLA Shooting Brake a negyedik és ötödik tagja a Mercedes-Benz családi kompakt autóinak. A csillagos márka néhány éve kezdett kis autók közti terjeszkedése beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mert az öttagú családból – A- és B-osztály, a CLA, a CLA Shooting Brake és a GLA – az értékesítés elérte a 582 531 darabos számot 2015-ben, amely 25,8 százalékos növekedés 2014-ről.

A mostani frissítés keretében a két modellnél a fentieken kívül új szín is érkezett a Kecskeméten készülő kompakt Mercedesekhez, Cavaniste Blue Metallic néven. Ezen kívül további extraként érkezik a LED High Performance fényszóró opció, amelynek legfontosabb tulajdonsága, hogy a színhőmérséklete közelebb áll a nappali természetes fényhez, mint a xenon lámpáké.

A kabin inkább apróságoknak tekinthető frissítésen ment át, a dizájnerek kicsit átszabták a kárpitozást és a kocsikba egy keskenyebb 8 colos kijelző kerül ezen túl.

©

Nálunk – az európai régióban – a motorválaszték újdonsága a CLA 180 d BlueEFFICIENCY Edition, amely alig 89 g/km-es CO2-értéket produkál a CLA, és 94 g/km-ost a CLA Shooting Brake esetében. Az összekerék-hajtásos változatok száma is bővül, megjelent a CLA 220 4Matic, egy 2.0 literes 184 lóerős motorral, hétfokozatú-automatával. Szintén új a kombi számára a CLA 180 BlueEFFICIENCY Edition egy 1595 köbcentis négyhengeres benzinmotor 122 lóerővel. Ez a motor eddig csak a szedánban volt elérhető.

A további motorok, egy 2.1 literes dízel 136 és 177 lóerővel, illetve az 1.6 literes 122, illetve 156 lóerős benzines és a 2.0 literes dízel 184, 211 és 218 lóerősek változatlan teljesítményűek.

Ugyanakkor az észak-amerikai vevők már választhatják az új 2.0 literes négyhengeres 208 lóerős egységet is, illetve a Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC Coupé és Shooting Brake motorját is frissítették 381 lóerősre és 475 Nm-es nyomatékúra.

A kocsi a nagyközönségnek a hónap végén a New York-i Autószalonon mutatkozik majd be. A forgalmazását a hírek szerint már júliusban megkezdi a gyártó.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!