szerző:
hvg.hu

A második generációs NSX-et az Ohio állambeli Marysville-ben fogják gyártani, a V6-os motor pedig egy másik üzemből fog érkezni, ahol kézzel szerelik össze.

Az Acura, vagyis a Honda amerikai részlege a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy április végén megkezdik a második generációs NSX sorozatgyártását az Ohio állambeli Marysville-ben. A vadonatúj Performance Manufacturing Center nevet viselő üzemben csak az NSX gyártására fókuszálnak, a 3.5 literes, V6-os motor pedig egy másik üzemből érkezik, ahol előtte motorépítő mesteremberek kézzel szerelik össze több mint hat óra alatt.

©

Az első tengerentúli ügyfelek a gyártás beindulása utáni hetekben már át is vehetik az 573 lóerős hibrid sportautójukat, míg az európai kuncsaftok csak ősszel juthatnak hozzá. A rend kedvéért említést érdemel, hogy a 001-es sorszámú, legelső példányt már korábban értékesítették egy jótékonysági árverésen, ahol Rick Hendrick, Nascar csapattulajdonos 1,2 millió dollárt fizetett érte.

Természetesen, aki listaáron rendel az jóval olcsóbban megússza, hiszen Amerikában 156 ezer dollárról indul az alapmodell, míg a csúcsfelszereltségű kivitelért 205 ezer dollár kérnek. A szupersportautóknál szokásos feláras extrák az NSX-hez is elérhetőek lesznek, például karbon-kerámia fékrendszer, karbon motorburkolat és a szénszálas tető.

©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!