szerző:
hvg.hu

Ezért most egy évre beállítottak a flottájukba egy 585 lóerős Mercedes-AMG GLE 63 S Coupét.

A dubaji rendőrség hírhedt luxus- és sportkocsi arzenálja inkább promóciós célokat szolgál, mintsem a tényleges bűnüldözést, de valószínűleg senki nem gondolta komolyan, hogy majd Bugatti Veyron szintű autókkal fogják a zsebtolvajokat az őrsre furikázni. Reklámnak és figyelemfelkeltő akciónak viszont tökéletes, így egyre több országban állítanak be a rendőrautó-flottába egy-egy egzotikus modellt. Most például az ausztrál rendőrök gyarapodtak egy 585 lóerős, biturbó V8-as motorral hajtott Mercedes-AMG GLE 63 S Coupéval, amit egy évig fognak használni.

Mielőtt szó érné a ház elejét, annak kapcsán, hogy 40 millió forintos luxusterepjáróval furikáznak az ausztrál biztosurak, megemlítendő, hogy az autót csak kölcsönbe kapták az importőrtől, vagyis nekik csak tankolniuk kell majd. Ugyan ez is többe fog kerülni egy átlagos autó fenntartásánál, de a felmatricázott sportterepjáró elsődleges célja, hogy különféle rendezvényeken felhívják vele a figyelmet a biztonságos közlekedésre és a biztonságos autókra. Persze két rendezvény között azért kimennek vele járőrözni az autópályára is, de a végsebességét valószínűleg nem fogják kipróbálni.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!