szerző:
hvg.hu

Az egyenruhás különösebb indok nélkül próbálta paprikaspray-vel lefújni az arra haladó motorosokat.

Néhány napja mutattuk be azt az amerikai motoros rendőrt, akiért most a fél internet rajong. Pedig valójában nem csinált semmi extrát, csupán emberséges volt: lekapcsolt egy gyorshajtó motorost, majd ahelyett, hogy megbüntette volna, megkérte, hogy többé ne hajtson gyorsan. A hét elején viszont egy másik videó is felkerült a YouTube-ra, aminek szintén egy rendőr a főszereplője, de mintha pontosan az előző ellentétje lenne.

A videón a texasi Forth Worth egyik járőre látható, aki a jelek szerint nagyon nem szívleli a motorosokat. Az egyenruhás egy autóst intett ki a forgalomból, hogy igazoltassa, majd pont akkor szállt ki a kocsijából, amikor egy motoros csoport haladt el mellette.

A menet egyik résztvevőjének sisakkamerája is volt, így sikerült rögzíteni a nem túl emberi pillanatot: a rendőr paprikaspray-vel a kezében szállt ki az autójából, majd az ajtó mellett megállva a menet felé fújta a szert.

A CBS beszámolója szerint egyébként a forgalomból kiintett piros terepjáró is a motorosokkal volt, az autóból videózták a texasi menetet. Chase Stone, az East Texas motoros klub elnöke szerint a 200 motoros közül ugyan voltak néhányan, akik menet közben trükköztek a gépükkel a rendőr viselkedése viszont még ezzel együtt is érthetetlen.

További videókért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!