szerző:
hvg.hu

A holland pár miden, klasszikus autókért rajongó ember álmát teljesítette.

Dirk Regter és a felesége Trudy nem épp az az unatkozó fajta házaspár. A két holland sokáig tanakodott, hogy hová kellene utazniuk, végül azonban úgy döntöttek, körbeutazzák az egész világot – egy Ford T-Modellel. Ki ne akarna velük cserélni?

A klasszikus autót a modern kocsikhoz szokott sofőrök csak nagyon nehezen tudják vezetni, a férfi azonban vállalta a kihívást. A történetük még 2012-ben kezdődött: ahhoz, hogy a városukból a dél-afrikai Fokvárosba érjenek, 180 napra volt szükségük, ami alatt közel 22 ezer kilométert tettek meg.

Ezután Amerika és Kanada következett közel 28 ezer kilométer hosszan, majd Dél-Amerika, Új-Zéland, Ausztrália és Ázsia volt soron. A pár végül 2014-ben tért vissza Európába, ahol az első balesetet elszenvedték: Belgiumban egy teherautó ütközött a legendás kocsinak. A férfi viszont azt mondja, a gépet meglepően egyszerű volt szervizelni az út ideje alatt.

A kocsit természetesen nem hagyták veszni, a baleset után újjáépítették, és azt tervezik, 2016-ban ismét útnak indulnak.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!