szerző:
hvg.hu

A hétvégi Goodwood-i Member's Meeting futamon csapódott gumifalba egy vagyont érő AC Cobra.

A veteránautós versenyek igazán nagy népszerűségnek örvendenek szerte a világon, ami érthető is, hiszen ritkán látni régmúlt idők híres versenygépeit egymás ellen harcolni. Persze azt gondolhatnánk, hogy az efféle ritkaságok esetében inkább csak bemutató körözgetésről van szó, mintsem igazi versenyről, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a bátor tulajdonosok többnyire kipasszírozzák az autókból, amit lehet. Ebben pedig benne van a hibázás lehetősége is, ami komoly anyagi terhet jelent, hiszen ezeknél a méregdrága veteránautóknál már nem lehet azt megtenni, hogy az ember csak leveszi a polcról a cserealkatrészt.

Ezt sajnos a hétvégén a Goodwood-i Member's Meeting futamán egy AC Cobra tulajdonosa is megtapasztalta, ugyanis nagy sebességnél lesodródott a pályáról, majd gumifalnak csapódott. Az 1963-ban gyártott versenygép csúnyán összetört, a vezetője viszont komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!