szerző:
hvg.hu

A rendőrség hétfő délután közölte, mikortól élesedik a kiépített rendszer.

132 helyszínen, 365 forgalmi sávot figyelő szuperkamerát szereltek fel országszerte, amelyek a gyorshajtás mellett számos más szabálytalanságot tudnak észlelni, de forgalmi dugók érzékelésére is alkalmas lesz a rendszer. December elején valamennyi kamera helyét véglegesítette a rendőrség, azóta pedig tesztüzemben működtek.

Teljes mérethez klikk a képre.
©

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kamerák április 5-én reggel 8 órától üzemszerűen működnek, vagyis attól kezdve minden szabálytalanságot rögzítenek, így ha valaki vét a KRESZ ellen, az áprilistól már számíthat a csekkekre.

A Véda névre keresztelt rendszert 14 milliárdos uniós forrásból fejlesztették. Az ellenőrző pontokra az egyik legmodernebb kameratípus kerül, így nem csupán sebességmérésre lesznek alkalmasak, hanem forgalomszámlálásra, rendszámtáblák figyelésére, forgalmi dugók felismerésére, záróvonal átlépésének észlelésére, valamint érdemes lesz mindig bekötni a biztonsági övet – ha nem tették volna –, ugyanis ezt is figyelik majd a kamerák.

A listát, hogy pontosan hol mérnek a kamerák itt tudja megnézni.

Ha máskor is szeretne tudni hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!