szerző:
hvg.hu

A nemrégiben piacra dobott GLE Coupé után hamarosan érkezik az X4 ellenfelének szánt GLC Coupé is, amiről már közzé is tettek egy újabb ízelítőt.

A korábban bemutatott prototípus után újabb ízelítővel jelentkezett a Mercedes-Benz a BMW X4 ellenfelének szánt GLC Coupéról. A kupé-terepjárók családját gyarapító újdonságot a hétvégén kezdőd New York-i Autószalonon fogják leleplezni, de a GLE Coupéból, amelyet már mi is teszteltünk, kiindulva nem kell zsákbamacskára számítani.

Ez a most közzétett grafikából is érződik, hiszen ugyanazokkal a stíluselemekkel, arányokkal és kiegészítőkkel találkozni, mint a nagytestvér esetében, csak egy kategóriával kisebb méretben. A legtöbb kérdés talán a műszaki részletek kapcsán merülhet fel, hiszen ezt még titokban tartják a stuttgartiak, azt viszont már bátran hangoztatják a GLC Coupé egy sportkocsi lesz a szabadidőautók között.

©

Ezt azért illik fenntartásokkal kezelni, hiszen emelt hasmagasságú, összkerékhajtású luxusterepjáróról van szó, de a turbós motorpaletta és az ügyesen hangolt futómű még okozhat meglepetéseket a szkeptikusok számára. Erre enged következtetni az alábbi videó is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!